Dagen efter midsommarafton vaknade vi upp och var pigga som lärkor, noll bakis. The perks of att fira midsommar småskaligt med familj istället för med kompisgäng. Ok, det är mysigt oavsett att fira med familj, men ni fattar. På morgonen åt jag och Patrick frukost, åkte och badade i den närmsta sjön, och tog oss sedan in till stan. Visby är så otroligt vackert just nu. Prunkande grönt och nästan tomt på turister. Klätterrosor intill varenda husvägg. Vi gick runt en sväng i stan, och satte oss sedan ned på Krönet. Så otroligt tomt jämfört med hur det kommer vara om 1-2 veckor. Patrick tog en Estrella, och jag en alkoholfri drink, Bitter Lemon. God men hade varit godare om den var kolsyrad. Mvh vän av kolsyrat. En profil man inte direkt är okär i. Och som jag vann över x2 i Yatzy. Efter drinkpaus promenerade vi vidare mot Söderport, för att besöka Patricks pappa Reinhards nya restaurang. Han driver ju sen tidigare Wisby Hof med österrikisk mat precis intill ringmuren, och Bryggeriet Mat & Malt, som ligger i samma lokaler som Barlingbo Bryggeri. Gottgluggen är hans nya projekt, som ligger på Södertorg. Menyn är väldigt straight forward. Inga konstigheter. Tre olika sorters korv. Bratwurst, merguez, och vegansk chorizo. Både korvarna och brödet är gjorda på Gotland. Den glade krögaren himself! Inte helt olika. Melvin styr korvgrillen på torget. En riktig gullis. Vi slog oss ned på första parkett. När vi kom dit var klockan ungefär 4, och ett fåtal bord upptagna, men under tiden vi satt ned fylldes det på ordentligt. Två oberoende personer kom fram och påpekade hur kul det är att det händer något på torget, och att den gamla kiosklokalen som stått tom så länge äntligen används. En kvinna berättade att hennes mamma hade drivit kiosken på 80-talet :'-) Och juste ja, korven. Så him-e-la god. Ja, jag är ju klart partisk. Men jag lovar. Den är jättego! Korvarna är ju lite pricy (eftersom att de är lokalproducerade), men definitivt värt det. Så kul att Gottgluggen har blivit en sån succé på ön. Lova att besöka dem om ni är på Gotland i sommar hörni!! Ordentlig korv, iskall öl, goda drinkar, perfekt solläge. Vad mer kan man önska? Så kul att det händer något på Södertorg också. Och hälsa från mig om ni skulle stöta på Reinhard! En mätt och soldrucken och belåten person. Sen körde vi (jag) tillbaka hem till gården. Där det inte heller var ett tråkigt solläge direkt. Runt 20-tiden tände vi grillen. Och jag blandade spritz. Gambas, havskräftor och gårdagens färskpotatis på grillen. Penslade med vitlökssmör. Mmm. Nicole och Lotta, Patricks syster och mamma. Tråkigt kvällsljus!! Gudars. Och framför oss på ängen sprang hästarna runt i solnedgången. Och sen var den idylliska långhelgen på Gotland slut. Ganska exakt en månad tills vi är där igen. Håll ut lilla ön snart kommer vi! Läs också: - Min stora guide till Gotland - Midsommar på Gotland