Hej idag tänkte jag berätta om i fredags, när jag och Patrick styrde en grillfest i ruinen här på Gotland. Alltså inte vår ruin, utan hans föräldrars. Den som alltid ställer upp för kräftskivor, midsomrar, födelsedagar, m.m. Och nu - grillfest! Vi hade bjudit in ett 10-tal kompisar och skrivit "välkomna på grillfest på fredag, ni behöver inte ta med något, vi fixar allt". Så vuxna helt plötsligt? När hände det? Jag älskar iof en go BYOB-fest också. Allt har sin charm. Vi hade dukat upp en vinbuffé i en stor tvättbalja. De tre godaste vinerna vi drack under kvällen (enligt mig) var: Gut Oggau - Winfried Rosé, 10 av 10 kommentarer överflödiga, Nr 74578 Quantum Winery – Mepple Vol. 0x01, gjord på 50% merlot och 50% äppelcider, jag beställde den här Alpamanta Breva Sauvignon Blanc, grumlig och underbar, Nr 90311 Och på den alkoholfria listan erbjöds diverse ölsorter, bubbel från Richard Juhlin och Odd Bird samt ett svingott mousserande te från Easy Estate, tips! Jag var också drinkmaster under kvällen och av mig kunde man beställa aperol spritz, limoncello spritz, hugo, alkoholfri hugo eller GT. Goda drinkar som är enkla att göra snabbt, och till många. Hanna beställde en aperol! Och Alek sippade på en öl. Vi hade också öl på fat från Barlingbo Bryggeri, och på grillen hade vi korv från Gotlands Korvfabrik i Roma, samt halloumi- och zucchinispett (med zucchinis från trädgårdslandet). Jag hade "pyntat" med halvvisna solrosor, också från landet. Ändå fina!! Tycker jag. Och sen slog vi oss ned till bords. Jag har verkligen inte kommit in i fotorutinen. Glömmer alltid att fota en massa saker, t.ex. maten. Men jag har också verkligen tagit ledigt från både matlagning och matfoto denna sommaren. Jag jobbar ju inte som matkreatör, men ibland behöver jag ändå vila hjärnan från det tänket. Särskilt när jag kommer på mig själv med att tänka på vad som genererar likes och engagemang snarare än vad jag faktiskt brinner för. Anyhow, utöver det som låg på grillen serverade vi detta: Yoghurtsås med fetaost, örter och citroncezt Fransk potatissallad med capris och brytbönor Smördegspaj med tomater och vitlöksolja - recept här Gabriellas otroliga paj med karamelliserad lök, spenat och blåmögelost - recept här Burrata med karamelliserad lök, pinjenötter och olivolja - inspo här Dessutom hade Oscar och Cicci med sig zucchiniskivor toppade med gremolata som också var 10/10. Patrick. Cicci. Så glad i detta gäng. Det är verkligen en sån lyx att bli ihop med en kille med ett mysigt kompisgäng? Och verkligen inget att ta för givet. En annan bonus med att vara ihop med en Gotlänning är att somrarna på ön är som en enda lång juldags-/hemvändarfest. Alla åker ju liksom hem på sommaren. Det är sån skillnad från mig uppväxt i Stockholm/Uppsala, där alla snarare sprider ut sig. Det började skymma. Vi tände ljus och hämtade ut filtar. Till efterrätt gjorde jag denna mandelkaka, en salt kardemummakolasås, grillad ananas och vaniljglass. Alex. Louise, Adam, Alek. Hälsa på hästarna. Julius aka Hästviskaren. Och sen passerade klockan midnatt, men vi frös inte ens Vi satt kvar till 02 Kanske till och med 02.30 Sjöng, pratade, blandade GT:s En sån där sommarkväll som känns som att den aldrig ska ta slut Och det gör dem aldrig riktigt heller