Och så blev det midsommar. Jag och Patrick hade anlänt till Gotland med nattbåten på torsdagen, så på fredagsmorgonen var vi lite möra. Förmiddagen spenderades mest med att ta det lugnt, fixa lite, inhandla det sista, göra sig i ordning. Bara mys, noll stress. I tid med att gästerna kom gjorde jag i ordning fördrinkar. Det blev en Rhubarb French 75 på crémant, gin, citronsaft och rabarberpuré. Sked i den alkoholfria drinken, för påminnelse till en vimsig :-) French 75 är en sån smidig drink att göra många av, eftersom att man inte behöver skaka den, det räcker med att röra runt lite lätt. Klänningen känner ni kanske igen från gårdagens inlägg. Den är från A Day's March. Jag har verkligen blivit mörkare i hårfärgen de senaste åren. Det är nästan svart nu, precis som hos min pappa. Svårt att tänka sig att vi båda var gyllenblonda som barn. Vi firade på Patricks föräldrars gård, som ligger strax sydost om Visby. Så himla fint där. När gästerna kom slog vi oss ned i ruinen. Sällskapet bestod av Patrick och jag, Patricks föräldrar och syster, samt familjevänner. Litet men mysigt gäng i år. Och så fint i ruinen, med murgröna som slingrar sig längst med väggarna. Precis som jag beskrev i inlägget om midsommarmaten så inledde vi med silltallrik och nubbe. Vietnamesisk nudelsallad till de som inte äter fisk. Och efter ett tag tände vi grillen. Mateusz och Jakuba, som är kockar och jobbar tillsammans med Patricks pappa, roddade det hela. Vi var med andra ord i trygga händer. Det grillades bl.a. gotländsk chorizo, och polsk grillost från Filips familjs gård. En fin grej med att fira högtider tillsammans med personer från olika matkulturer är att det blir en sån härlig mix på tallriken. Polens bidrag denna midsommar var ett stort krus med fermenterade gherkins. Och grumlig hemgjord polsk äppelcider, runt 5-6% i alkoholhalt, också från Filips familj. Så otroligt god. Torr, perfekt spritzig och verkligen äpplig. Den hade kunnat serveras på vilken naturvinsbar som helst, med någon spexig etikett på flaskan. Hanna <3 Visst ser man att det där gulliga ansiktet har semester? Snart är jag också där!! Och Marta <3 Hon och Mateusz flyttade till Gotland för två år sen, och trivs jättebra. Mateusz jobbar på Bryggeriet, och Marta har nyligen tagit sin masterexamen från byggnadsantikvarieprogrammet på Campus Gotland. And then there was cake. Marta hade bakat en otrolig pavlova. Mascarpone, grädde, lemon curd, jordgubbar. En DRÖM. Följ Marta på insta förresten! Så fina matbilder. Och emellanåt fina inblickar i polsk matkultur. Ovasioner från samtliga. Sedan dags för digestif. Śliwowica. Ett 70%-igt plommonbrännvin. Gudars. Jag smakade en sip. Faktiskt lenare än vad man tror, men jag blev helt yr i ett par sekunder efteråt. Kroppen sa tack ska du ha men nej tack. Matilda sa att man i Polen brukar ta ett djupt andetag innan man sveper. Kanske det gör tricket. Och sen tog jag inte så mycket fler bilder, för det var dags för femkamp, och jag och Patrick var lekledare. Praktiskt klädesombyte först. Och sen var den midsommaraftonen slut. Lite mindre, lite lugnare i år än vanligt. Men fortfarande alldeles perfekt. Ingen stress, ingen prestige, bara mysigt. Nästa år kanske vi slår på den stora trumman igen. Eller så gör vi inte det. Båda har verkligen sin charm. Den stora och den lilla trumman alltså. Hur firade ni? <3