En dag förra veckan checkade jag in på Kalk Hotell i Visby. Visbys finaste hotell om du frågar mig, men jag är objektiv. Precis intill ringmuren, med utsikt över både hav och Visbys kullerstensgator. Jag hade blivit medbjuden på en pressmiddag för det amerikanska whiskymärket Maker's Mark. Går så sällan på event (svårt när man jobbar med något annat heltid), men just denna gång klaffade det väldigt bra jobbmässigt och privat. Lucky me, för denna kväll var något helt annat.Häng med. Packade upp och gjorde mig middagsredo. Jag är så glad att de skräddarsydda slimmade kavajerna börjat dyka upp igen. Jag älskar fortfarande oversize-looken, men Sandra har ju inte direkt fel i att man ser ut som en liten gubbe i dem (minns att hon skrev det någon gång men hittar inte var nu). Slim-Fit Wool-Blend Blazer från COSPatch Pocket Mini Skirt från & Other StoriesSquare Toe Block-Heeled Sandals från COSMalva Ladder Resistant 20 Den Leggings från Swedish Stockings Runt 17-tiden hämtade en buss upp oss vid hotellet för att köra oss ungefär 30 minuter utanför Visby. Nedan följer lite bilder från the one and only Mira Wickman. Här hamnade vi! På underbara restaurang ROT, som drivs av min vän Luqaz Ottosson. Delar lokal med honom gör otroliga Jennie på Glasstudion Big Pink, som har handblåst dessa underbara glas - som ni kanske sett hos mig tidigare? Hon är verkligen något alldeles extra. Vi lärde oss att det heter Maker's Mark just för att hantverket syns på varje flaska. Varje whiskyflaska handdoppas i vax, och etiketten är handskuren. Även vi fick varsin Maker's Mark-flaska att doppa i vax och signera. Michaela var där! En 10/10 person. Blev kär på 2 sekunder. Efter fördrink och flaskdopp satte vi oss till bords. Miljön inne på ROT är så speciell. Det karga industriella, ömtåligt glas överallt, ett enda stort gigantiskt långbord (som brännmärkts med glas), och så glasugnarna som värmer upp hela rummet likt stora kaminer. Just den här kvällen fick vi uppleva konceptet "Mat på Glas" - i.e. mat som tillagas på, i, under och med hjälp av glas. Här häller man t.ex. flytande glas i vatten för att kunna ånga raviolis i. Så så fint. Gabriel, Dennis och Niklas var också med. Ett toppenhäng. Och Julia! Så mysigt att äntligen få tjöta med henne irl (annars brukar våra DM:s gå varma emellanåt). Usch nu fick jag ångest över att jag började namedroppa alla och sedan råka glömma någon så jag avbryter det NU :))) Hela gänget var verkligen underbart ok. Här bakas en hel röding in under 20 kg smält glas. Filip fick sedan knacka upp det stelnade glaset med en hammare. Ja men ni ser ju. En kväll som absolut kvalar in till mina topp 10 bästa restaurangupplevelser? Det var tredje gången jag var på ROT och jag blev återigen som förtrollad. Det är verkligen något magiskt över platsen, stämningen, maten. Ni som blir sugna får skynda er, vid jul stänger dem. Exakt vad Luqaz hittar på efter det visar sig, men vi lär vara många som går honom hack i häl. Tusen tack till tack Seizo och Maker's Mark, Luqaz och Jennie för en show utan dess like, tack gänget för otroligt häng, och Mira för bilder. ❤️