Dags för del två av vår Frankrikeresa. Efter vår tredje natt i huset började vi känna oss som hemma. Kylskåpen var fulla av juicer, ostar, marmelader och nektariner. Trägolven hade bli sandiga av alla fötter in och ut från stranden. På balkongerna hängde våtdräkter, bikinis och handdukar på tork. Efter en morgonsurf tog jag och Axel en promenad till Les Halles. Vi köpte ost på Les Fromages de Flore, grönsaker hos grönsakshandlaren, levain hos bagaren och vin på Verso Vino. Snälla nån. Jag kan verkligen bli manisk av en sån här upplevelse? Jag köpte färska handskalade ärtor för 8,9€ utan att blinka. Begrav mig i en sån här träback tack. Mot kvällen samlade vi hela gänget för en middag på terassen i solnedgången. Jag och Axel hade lagat en stor sommarpasta från dagens handling. Konfiterad zucchini, massa vitlök, ärtor, basilika och burrata. Receptet finns här. Perfekt att laga till många. Våra interrailhjältar Sanna och Josefine hade anslutit till gänget, nu var vi äntligen fullt hus! 13 brokiga vuxna och en underbar 7-månaders bebis. Helt perfekt. Josefine hade fyllt år dagen innan och fick en tårta av snickersglass. Här ser ni projektet hålla födelsedagsljuset vid liv i havsbrisen. Nästa morgon vaknade jag till, you guessed it, strålande sol och blå himmel. Mitt bästa sommarhack är att frysa in vattenflaskor och ta med till stranden. Då har man kallt vatten hela dagen. Efter en dag på la plage var det dags att göra sig fin! Skrämde tyvärr halvt ihjäl Axel med denna ansiktsmask. Ett par trotjänare på semestern. Varför har det tagit mig nästan 30 år att inse vilket otroligt beautyhack kroppsolja är på sommaren? Man blir så mycket snyggare med det. Jag satte på mig min luftigaste klänning, ett fynd från en gammal Rodebjer-rea. Jag tror att modellen heter Lynn? Och en väska från Arket. Det hade blivit dags för middag på De Puta Madre. En av världens kanske vackraste restauranger? Några av er kanske minns att vi åt lunch där förra året. Jag har längtat tillbaka dit sen dess, så en bokning även i år kändes självklart. Vi inledde kvällen med ett par glas i deras nya vinbar, Chez Babette. Krax vad trevligt. Hämta ett svärd. Sedan var det dags att sätta oss till bords. Jag har så vackra vänner? Får ont i ögonen. Den uppmärksamme kanske ser att jag och Josefine har likadana klänningar. Jag lånade hennes i förrfjol och tyckte om den så mycket att jag var tvungen att köpa en själv. Själva middagen serveras under ett stort tält, och köket ligger i ett vackert gammalt växthus. Stör ej när vi kollar vinlistan tack!! On our way to beställa ännu ett överprisat vin som ingen vid bordet förstår storheten i. Vi serverades så mycket vacker och god mat. Här filéar kocken Karim kvällens huvudrätt, helgrillad piggvar i beurre blanc. I förgrunden ser ni också en purjolök täckt i en otrolig sås: sabayon salé som monterats ur sifon. STÖN vad gott det var. Nytt livsprojekt att försöka återskapa detta hemma. Ja men ni ser ju. Tallrikar slickades. Desserter inhalerades. Vinglas tömdes. Vi var kvar till stängning, tackade för oss, bjöd kocken på en snus, och sen tog vi taxi tillbaka till Hossegor igen. Nästa morgon vaknade jag till det ljuvligaste sms:et man kan få: Vill ni ha något från boulangeriet? Och någon halvtimme senare dukade världsmästarna i frukost, Sanna och Josefine (kolla hennes highlight på instagram så får ni se själva), upp till en fransk dröm på terassen. Någonstans mellan solvarm chocolatine och iskall jus de mandarine inser jag att vi bara har två heldagar kvar i huset. Men att skriva om dem får jag nog spara till en annan regnig dag.💌Läs också: Bilbao till hossegor - frankrike pt ISista natten i lägenheten15 reafavoriter